Jom Tinggalkan Url Blog Kat Sini


Salam blogger(s),

Since hari ni cuti Deepavali kan, so banyak masa bole hadap lappy lelama sikit compared to working day. Almost 99% saya spend kan masa untuk blogging and facebooking. Blogging khusus nya saya plan nak jalan dari 'rumah' ke 'rumah' sambil baca-baca cerita menarik korang or something intresting yang korang share. While facebook saya just observe my group members and liking their latest update...gituuuuuu..haha..betul-betul takde keje kan..:-)

So, for those yang spotting, saya menanti kan link blog korang di ruangan komen entry di bawah ni or just drop your url kat shoutbox space blog saya kat sidebar ni pun bole. Even saya ni bukan la sefemes blogger yang korang follow but deeply in my heart, i'm very seincerly to know you better.  Saya percaya korang yang friendly sedia menanti kunjungan saya ke rumah korang..hihi..peaceeeeeee....


Oh Aidijuma ku!!!


Assalamualaikum wbt,,,

AIDIJUMA ---  Satu nama yang selalu saja jadi pilihan rata-rata makcik-makcik makjah-makjah kekakak semua yang ada. "AJ" boleh kata trendy bawal yang sangat popular abad ini. No wonder la kan, Page Aidijuma saja pun dah cecah angka juta-juta. Korang rase la kan..kenapa eh AJ ni punya sebegitu ramai follower nya compared to other hijab yang nama nya pun tak kurang femes nya jugak. Sape bole jawab...nak kasi hadiahhhhh ni!!!!

Actually, ku juga salah sorang yang sesat dalam ribu-riban peminat AJ. Baru hari ni terpanggil nak story pasal AJ. Mula terjebak since last year 2012. Belum lagi dikira tahap otai tapi bole kata tiap design yang mula-mula keluar dulu sampai la sekarang, In Shaa Allah bole ingat nama masing-masing. Gituuuu!!!

Satu masa dulu, ku bagaikan cik katak bawah singgahsana nya la. Nama AJ ni tak penah sedetik melekat di hati. Langsung tak tau ade tudung sefemes AJ. Plus lagi bila sebut AJ, sah-sah terbayang kan 'sebut harga' nya yang quite expensive bagi ku. Rupe-rupe nya harga dia boleh tahan murah la jugak kan jika dibeli sebulan sekali. Taaapiiii..kalau dah tetiap minggu berkejaran ke CS semata-mata nak dapat kan new design tuuu..hmmm kopak la mak , nak oiiiii!!!!!!

Overview saya selama setia ngan AJ ni??? Satu, Compared dengan dulu, new design released sebulan sekali dua je. Tapi sekarang?? Almost every week kan!!!!!!! Adoiiiiii masak den nak kejar tu. Sudah nye tutup mata gitu je ker???? Haruuu..asyik terbayang design lawa-lawa. Nak hunting di group??? Memang tak la.. Harga tercekik orang kasi laaaa. Tak heran bagi mereka yang bergaji besar. Ni..fikir kan la ku sekali yang tak berapa nak berincome nih!!!!!!hihi.

Dua, CONCEPT STORE (CS), satu-satu nya tempat nak dapatkan koleksi tudung AJ pujaan ramai. BUT, that was before hokey. Sekarang ni dah merata ku rase. Once ade grand festival kat mana-mana, AJ akan turut serta. Yang latest ni AJ akan turun di setiap IPT yang menganjurkan konvokesyen. Motif nya untuk mendedahkan AJ kepada para student maybe. Itu baik untuk dorang punya marketing strategy. Taaaapiiiii, sukar untuk mereka yang berada jauh dari lokasi, terpaksa mencari reseller lain untuk dapatkan gojes-gojes mereka. Sebab nya, design yang keluar kat situ tak kan ada dijual di CS. 

Tiga, dari segi harga - Tiap keluaran baru sekarang ni, sale price nya tak menentu. Hanya AJ team saje yang tau kenapa harga nya turun naik sedemikian rupa. Based on my speculation, maybe depends pada material kain tu sendiri dan juga design serta quantiti yang dikeluarkan. 

Empat nya, purchase limitation. Bab ni la yang paling mengharu kan. AJ yang dulu, kalau dah duit berkepuk-kepuk takde tempat nak simpan, boleh simpan kat CS. Nak beli seberapa banyak pun takde sape menghalang. Nowadays, AJ dah had kan dua helai saje untuk setiap design yang baru release. Nangis bucu katil je la. Kesian pada mereka yang tak dapat pergi beli sendiri. Pun terpaksa cari reseller yang mark up harga tercekik. Alasannya, limited stock!!!! Hamik kooo.. Bagi pihak AJ, sudah tentu ada sebab yang kukuh kenapa mereka wujud kan sistem macam tu. Salah satu nya mungkin ramai yang komplen stok cepat habis time sale sebab banyak yang dah di kaut oleh seller-seller. Sedangkan konsep sebenar AIDIJUMA adalah BELI PAKAI SENDIRI.

Okey guys...cerita ni habis sini je yer. Terasa cam jadi part time reporter lak.

  ------------------------------

*NOTA KAKI;

Pada sesiapa yang terbaca kan entry saya ini, maaf dipinta yer andai ada yang tersalah fakta saya sebutkan di sini. Saya tidak menyalahkan mana-mana pihak.Ini semua berdasarkan pemerhatian saya selama mengikuti gojes aidijuma, begitu lah fenomena nya.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2012 reserved to Kisah_Kami. Template Edited by Cik Rose Cute