MyKidz # They Were Sleeping


Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu yer sahabat. Jadikan hari ni hujung minggu kita yang terbaik bersama keluarga tersayang.

Kitorang tak ke mana pun weekend ni. Buat masa dan ketika ni la. Tapi tak tau plak petang karang cemana. Papa mykidz ni keje. Nak cover cuti balik mengundi nanti. Kerja sendiri.. schedule cuti pun sendiri sendiri la jugak. So balik nanti boleh la kami berlama sikit kat kampung. Spent time with my lovely mother and grandma for my kidz. In Shaa Allah moga moga semuanya selamat...

Memandangkan cuaca hari ni best sangat sangat.. Alhamdulillah.. bumi Merlimau di sirami hujan hampir ke petang sudah. Cuaca sejuk, anak anak pun enjoy jer tido. Selalu kat sini panas di sianghari. Besarnya nikmatMu Ya Allah.. sesungguhnya kami sangat sangat bersyukur.




Sweetnye tengok hero hero ni tidur sebeleh menyebelah macam ni. Hilang segala penat bila depa ni lena. Especially Along ni haaa.. Payah kemain nak ajak tidur siang siang hari. Ape tak nye sayang nak tinggal mainan. Kang kalo tidur, rugi mase nak main. Haisyyyy!!!!




Mula mula tidur seiringin sekepala. Mama update entry punya la senang hati. Bebas tiada langsung gangguan nakal hero hero mama. Kalih tengok plak diorang ni sorang ke hulu sorang ke hilir. Si adik dah golek golek kiri kanan. Nasib baik si Along masih best tidur. Ape la agaknye dia mimpi tu yerkk sampai khusyuk gitu sekali.



Hoyehhhh..."Mama...i'm wake up already.." Cerah biji mata tau dah la tu. "I'm thirsty...please give me some milk so that i can grow up quickly..play gether together with my little bro bebeh.." Eh?? Cenggitu ke rupe nye??? Very the smart boy you are..

Hari hari.. diorang ni la yang jadi peneman setia sejati. Di buatnya dorang ni menangis dalam satu masa sedang saya tak menang kaki tangan nak mengejar nye...dah rupe cam hantu Kak Limah Balik Kampung plak rase.kikiki.... Akan tetapi, anak anak saya ni la harta paling bernilai yang saya ada. Juga seorang suami (En. Nik Muhammad Firdhaus) yang juga ayah pada mereka. Harta ni saya tak kan jumpa dan tak boleh cari di mana mana.

Sekian saja...







13 comments:

  1. Comelnya anak2 akak! Geram tengok.. untung jadi ibu bapa kan, penat macam mana sekalipun bila nampak anak MESTI letih tu berkurangan jugak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu iha..Anak tu kan ANUGERAH dan AMANAH yang Allah berikan pada kita.

      Delete
    2. tu la kan kak.. moga anak2 akak menjadi khalifah yg berjaya satu hari nanti, Amin.. :)

      Delete
  2. alahaiiii comelnya..!!

    anak2 mmg harta berharga kita kan.. :-)

    *aini terpilih utk segmen promote blog
    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/04/keputusan-segmen-promote-blog-2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. timakasih..

      hehe..rase cam tak caye jer terpilih dlm segmen tu. timakasih banyak2..

      Delete
  3. Saya dah letak banner anda di page saya kat EX Banner http://proffads.com

    ReplyDelete
  4. comeinya anak2 kak..btw thanx follow yong. yong dah follow akak.hehe

    ReplyDelete
  5. alolo tomelnya dia...rasa mauk kiss je baby awak nie dear...tomel sangat....hihi

    cik akak dah masukkan adik dalam beloglist cik akak..."pilihan hati dunia purple cik akak" semak link kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu cik akak masukkan saya dalam list..hehe
      keep in touch ye..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2012 reserved to Kisah_Kami. Template Edited by Cik Rose Cute