Kami Nak Balik Dah


Assalamualaikum...

Hari ni dah Khamis 28.3.2013. Means that almost 2 weeks KAMI kat sini. Fuhhhh...lama nye... Petang semalam en. Suami saya balik. Yepiiii.... Boleh la hero hero saya jumpa papa diorang setelah berminggu minggu ditinggalkan.

Dah tentu banyak benda yang nak dikemaskan bila balik Melaka nanti. Acecehh...budget cam la barang tu banyak bertimbun. Tak banyak pun penat nye still terasa  mau berhari hari baru gerenti beres. Tapi takper. Itu dah memang kerja saya. Ngeee...

Terima kasih kat mak dan juga abah kerana menjaga serta melayan kami bertiga dengan sebaik baik sekali layanan yang diberikan. Especially penat lelah wan dan mak tok melayan karenah Along yang macam2 perangai nye tu. Nakal nye Along tak terjangkau dek fikiran kan mak.. Haisyyy..sabor je la kan.. Yang best nye, sesampai je abah balik dari keje, uniform pun tak sempat tukar lagi terus dibawanya cucu sulong wan naik keta pusing taman kejap. Sanggup tu Semata mata nak puaskan hati cucu.

Dapat pula cucu yang jenis suka gigit. Sampai lebam la lengan mak tok nye dia gigit. Habis semua orang dia buat tanda.. Kesiannn.. Mak tok siap nak claim insurans lagi ngan papa.. Habis laaaa...

Berlama kat sini, rasa terlalu banyak menyusahkan mak abah. Abah baru balik hospital ngan mak pula baru habis belajar keta sampai sampai rumah terus bawa Asyraf pi cucuk kat Klinik Keluarga hari tu. Fikirkan cucu sampai tak hirau kan penat lelah.

Mak dan abah memang sangat sangat prihatin plus penyayang orangnya. Susu Along baru tinggal separuh je mak dh cepat cepat belikan yang baru. Sama hal gak ngan pampers bebudak dua orang ni. Dah boleh buat stok untuk sebulan dua okay la kan. Ngeeeeeee.... Syukur Alhamdulillah dikurniakan dan dikelilingi insan insan penyayang serta baik hati plus ngan spoting moting macam mak abah sekeluarga. Abah mertua, mak mertua, adik bradik ipar serta biras dah macam Keluarga sendiri. Langsung tak rasa janggal bila duk dalam family dorang.

Tengah tengah hari satg KAMI pun nak balik dah la. Along da tak boleh gurau senda ngan wan dan mak tok lagi. Selalu selalu la datang rumah KAMI nanti yer. Mak.. Abah..halal kan segala makan minum kami selama kami check in kat sini tau..





2 comments:

  1. syg betul atuk ngan nenek kat cucu die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...dah dua org ni je cucu yg ade..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2012 reserved to Kisah_Kami. Template Edited by Cik Rose Cute